Törmäämme usein olettamuksiin parisuhteestamme, että meillä on ollut jotenkin erityisen hyvä pohja luoda toimiva parisuhde.

Asia ei kuitenkaan ole niin. Meillä on ollut todella paljon erilaisia haasteita suhteessamme ja olemme myös epäilleet sen kestävyyttä. Olemme joutuneet kohtaamaan todella kipeitä tilanteita ja näkemään paljon vaivaa sen eteen jotta olemme vielä yhdessä. Oikeastaan juuri siksi koemme voivamme auttaa myös muita ihmisiä! Uskomme että jokainen meistä joutuu käymään parisuhteessa todella haastavia tilanteita läpi ja tiedämme miten niistä voi selvitä! Jos minulle olisi viisi vuotta sitten kerrottu että tulemme vielä valmentamaan Karin kanssa yhdessä, en olisi uskonut.

Siksi koemmekin että voimme auttaa juuri sinua pääsemään eteenpäin elämässäsi.

Näemme aina itsemme  ja omat puutteemme vuorovaikutuksessa toiseen ihmiseen. Yleensä se mikä ärsyttää toisessa, resonoi omia heikkoja kohtia. Kun joutuu katsomaan toisessa itseään silmästä silmään, on pakko kehittyä ihmisenä jotta jaksaa katsella toista ihmistä rinnalla. Se vaatii kykyä kohdata omia puutteita ja halua kehittyä ihmisenä. Joskus voi mennä pitkä aikakin että on valmis kohtaamaan asioita itsessään. Silloin suhteelta vaaditaan armollisuutta, tilaa ja ymmärrystä. 

Usein henkinen muutos alkaa jommasta kummasta suhteen osapuolesta.  On luonnollista että olemme eri asioissa eri vaiheessa. Oikeastaan se on hyväkin, jotta toinen ymmärtää kivun mitä muutokset vaativat ja osaa antaa toiselle tilan käydä omaa muutosprosessia. Kun olemme olleet pitkään suhteessa ja alamme muuttumaan se herättää vastareaktion. Usein takana on menettämisen pelko. Miksi toinen muuttuu? Miksi toinen alkaa vaatimaan asioita joita aiemmin ei ole vaatinut? Riitänkö vielä hänelle? Monesti saattaa tuntua myös turhauttavalta jos toinen tulee perässä eikä ymmärrä itselle selvältä tuntuvaa asiaa. Silloin vaaditaan kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Luottoa siihen että kaikki tapahtuvat ajallaan, omalla painollaan. 

parisuhdeterapia, parisuhde, rakkaus, unelmaperhe, unelma parisuhde, unelma arki

Ajattelemme että parisuhdetta ja perhettä voi verrata myös yritystoimintaan. Kuinka monesti näyttää siltä että seinä on vastassa ja tästä ei tule mitään? Mutta jos  olen päättänyt onnistua niin en luovuta epäonnistumisista huolimatta. Kuinka monesti  epäonnistuminen on lähellä onnistumista? Ja kuitenkaan en voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On luotettava siihen että asiat menevät painollaan. Jos ne eivät mene niin kun suunnittelen, elämälläni on minulle parempia suunnitelmia. Lopulta se riittää että minä itsessäni yritän tehdä parhaani. Kannan vastuun omasta toiminnastani ja luon rajoja itseeni suhteessa muihin ihmisiin. Omaan puolisooni, omiin lapsiini, muihin ihmisiin. Miten annan kohdella itseäni? Miten itse kohtelen muita ihmisiä? Uskon että kun opimme kuuntelemaan sisintämme, löydämme lopulta kaikki tarvittavat vastaukset sisältämme.

Oletko kyllästynyt elämään päivästä toiseen haasteiden keskellä?

Haluaisitko oppia kokemaan enemmän seesteisyyttä ja onnellisuutta elämässäsi?

Klikkaa itsesi alta mukaan!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *