SÄHKÖ-LASER AKUPUNKTIO

Msf-kuntoutus (Mäkelän sähköfysiologinen kuntoutus)

 

Msf-kuntoutus toteutuu akupunktiopisteiden kautta helium-neon laserin avulla. Helium-neon laser on hoitava, pehmeä laser, jolla on kehossa monia vaikutuksia. Msf-kuntoutuksessa on yhdistetty akupunktion ja laserin hyödylliset vaikutukset. Helium-neon laser on tutkittu turvalliseksi. Hoidon ovat kehittäneet Reijo Mäkelä ja Anu Mäkelä elektrofysiologi, Ph.D., M.D. (M.A.), D.N., T.C.M.D.

 

Msf-kuntoutus on turvallinen ja tehokas kuntoutusmuoto. Verrattuna perinteiseen akupunktioon tässä ei käytetä neuloja. Laitteet, joita käytetään ovat erikoisvalmisteisia kuntoutusta varten. Laser on tietyn aaltopituuden laser (632,5 nm.) ja siinä käytetty sähkö on matalataajuista. Sähkövirta kulkee ihmiskehon läpi, joka taas vaikuttaa kaikkien solujen toimintaan. MSF-hoitomuodon tärkeinä osina ovat sähkö, laser/LED, akupunktio-pisteet, ravinto-oppi, hivenaineet ja vitamiinit sekä niiden kokonaisvaltainen käyttö.

 

Akupunktion vaikutukset voidaan ryhmitellä kuuteen ryhmään, joihin voidaan Msf-kuntoutuksella vaikuttaa. 

KIVUNLIEVITYS ja särkyjen hoito on avuksi  reumassa, fibromyalgiassa, nivel- ja lihaskivuissa, migreenissä, päänsäryssä.

 

Kuntoutuksen RAUHOITTAVAN vaikutuksen kautta pystytään auttamaan unihäiriöissä, hermostuneisuudessa, ahdistuneisuudessa, jopa hysteriassa ja epilepsiassa. Akupunktiolla on elimistön tasapainottava vaikutus eli HOMEOSTAASINEN vaikutus. Tämän avulla pystytään vaikuttamaan hormonitasapainoon (kilpirauhas-, vaihdevuosi- ja kuukautisvaivoihin), sydämen toimintaan ja verenpaineeseen (rytmihäiriöitä, korkea tai matala verenpaine), hengitysmekanismiin (astma, sarkoidoosi, muut keuhkosairaudet), ruoansulatukseen (imeytymishäiriöt, ilmavaivat, laktoosi-intoleranssi, keliakia, paksunsuolen haavauma, Chronin tauti).

 

Neljäs vaikutustapa on IMMUUNIMEKANISMI, pystytään nostamaan elimistön vastustuskyky tauteja ja tulehduksia vastaan. Akupunktio vaikuttaa myös aivojen verenkiertoon ja aineenvaihduntaan. Tämän kautta voidaan vaikuttaa PSYYKKISIIN tekijöihin, kuten muistamattomuus ja Alzheimerin tauti, parkinsonin tauti, masennus ja lievät kehityshäiriöt.

 

Kuudes ja viimeinen vaikutustapa on MOTORINEN palautuminen, esim. sydän- tai aivoinfarktin tai onnettomuuden jälkeen. Akupunktiolla pystytään kiihdyttämään halvaantuneen alueen hermotoimintaa ja siten myös aktivoimaan (elvyttämään) motoneuronien toimintaa.

 

Laser-akupunktio kuntoutuksen avulla voidaan vaikuttaa esim. maksan ja munuaisten sekä muitten sisäelinten toimintaan. Hoitamalla vaivojen perussyytä tähdätään pysyviin ja pitkäaikaisiin hoitotuloksiin.Laserin vaikutuspiiriin kuuluu yllämainittujen lisäksi aineenvaihdunnan nopeuttaminen soluissa, lymfa- ja verenkierron lisääminen hoidettavalla alueella ja hermotoiminnan rauhoittaminen. Laserin avulla soluhengitys helpottuu ja näin saadaan aikaan turvotuksien laskua, tulehdusten estoa ja haavojen ja palovammojen nopeampaa paranemista.