vahvuudeksi@vahvuudeksi.fi  

045 349 9450/Kaisa Peni          

0400 946 429/Kari Peni       

Laukaa

Vahvuudeksi.fi takaa löytyvät suurperheen vanhemmat Kaisa ja Kari Peni.

Kaisa on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hän on ikuinen itsensä kehittämisen opiskelija. Opintoja on kertynyt tuhansia tunteja kiinalaisesta lääketieteestä erilaisiin elämänhallinnan valmennuksiin. Osan valmennuksista Kaisa on käynyt yhdessä Karin kanssa. Viimeisimmät valmennukset ovat olleet 10Timesin Valmentaja valmennus Ja Theta healing® sertifikaatti koulutus. Kaisalla on vankka kokemus esiintymisestä laulaja taustasta johtuen.

Karilla on Logistiikka insinöörin koulutus.  Kokemusta on kertynyt yrittämisestä,  myynnistä, erilaisten projektien suunnittelusta, johtamisesta ja toteutuksesta. 

Kaisalla ja Karilla on yhteistä historiaa takana 23 vuotta.

Heillä  kaksitoista yhteistä lasta, Havannankoira Bella  ja kaksi lastenlasta.

Päädyimme yhteen aikamoisella rytinällä. Kaisa oli juuri päättänyt seurustelusuhteen ja vannottanut itselleen, että ei enää koskaan ryhtyisi uuteen suhteeseen. 

Kun Kari ilmestyi kuvioihin, tilanne muuttui täysin. Kaikki tuntui hyvin erilaiselta. Jo pian huomasimme, että haluamme sitoutua loppuelämäksi toisillemme. Kihlauduimme pian seurustelun aloitettuamme ja jo muutaman kuukauden päästä vietimme häitämme. Vaikka etenimme nopeasti, mikään  aika maailmassa ei olisi muuttanut tilannettamme toiseksi. Emme ole koskaan katuneet ratkaisuamme ja päivääkään yhteisestä ajastamme emme antaisi pois.

Meille on ollut seurustelusta asti itsestään selvää, että haluamme suuren perheen. 

Insinöörin ja taiteilijan elämän yhdistäminen ei ole ollut aina helppoa ja se on tuonut mukavasti lisämaustetta elämään! Olemme olleet hyvin alussa henkisessä kasvussamme naimisiin mennessämme. Parisuhde ja lapset ovat olleet kuitenkin merkittävä kasvualusta ihmisenä kasvamiseen. Matka jatkuu edelleen. Kari onkin joskus leikkisästi tuumannut, että pääseeköhän sitä joskus vielä vanhemmuuden eskarista ekalle luokalle? 

Kaikki ei ole mennyt aina putkeen ja virheitäkin on tullut tehtyä.

Kaisalla on kokemusta haastavasta nuoruudesta. Hän ajautui murrosikäisenä käyttämään päihteitä ja elämä ryöstäytyi käsistä monella eri tavalla. Kaisan läheiset ja ystävät olivat erittäin huolissaan koska tilanne näytti hyvin epätoivoiselle. Lopulta kuitenkin turvallinen koti ja kannustavat ihmiset ympärillä auttoivat Kaisaa selviämään haasteista.

Tiedämme miltä vanhemmasta tuntuu, kun kaikesta yrittämisestä huolimatta asiat eivät mene niin kuin toivoisi.

Olemme kohdanneet ehkä yhden kipeimmistä asioista, joita vanhempi voi oman lapsensa kanssa kohdata.

Murrosikäinen lapsemme koetteli voimakkaasti rajojaan ja tilanne ryöstäytyi lopulta käsistä niin, että päädyimme sijoittamaan lapsemme tilapäisesti kodin ulkopuolelle.

Päätös ei ollut helppo, mutta jos emme olisi tehneet mitään, nuori olisi saattanut vahingoittaa itseään pysyvästi. 

Hämmästyimme siitä, kuinka nopeasti lapsemme ymmärsi tilanteen vakavuuden ja yllätyksemme hän kotiutuikin hyvin nopeasti. 

Hänestä on kasvanut tasapainoinen aikuinen. Hänellä on onnellinen parisuhde ja kaksi lasta. Hän on kertonut meille, kuinka kokemus opetti ymmärtämään kuinka tärkeitä rajat ovat lapselle. Meitä on vanhempina myös yllättänyt hänen kertomuksensa siitä, että he aikovat asettaa omille lapsilleen kotiintuloajat himppusen tiukemmaksi kuin hänellä oli lapsuudessaan. 

Kokemuksemme on opettanut meille armollisuutta itseämme kohtaan vanhempina. 

 Liian usein yritämme sinnitellä  haastavissa tilanteissa, vaikka meillä olisi mahdollisuus saada tukea tilanteeseen. 

Koemme turhaan riittämättömyyden tunnetta ja häpeää kun kohtaamme haasteita tai joudumme turvautumaan ulkopuoliseen apuun. 

Saatamme virheellisesti uskoa, että meissä on jotain perustavanlaatuista vikaa, jos emme selviä itse.

Saatamme myös kieltäytyä vanhempina avun vastaanottamisesta, koska se tekee liian kipeää.  

Pahimmillaan haasteemme johtaa syyllisyyden ja häpeätaakan alla elämiseen, mikä kuormittaa koko perhettä entisestään.

 Kokemuksemme ja virheemme ovat opettanut meille, miten kohdata haastavat tilanteet rakentavasti ja miten niistä voi selvitä.

Olemme myös oppineet, miten elää rohkeasti omannäköistä perhe-elämää ja toteuttaa elämässä niitä asioita, jotka ovat meidän perheelle tärkeitä.

Haluamme omien kokemustemme kautta auttaa perheitä, pariskuntia ja vanhempia löytämään omat vahvuutensa, voimaan paremmin ja saavuttamaan unelmiaan.

Olet sydämellisesti tervetullut valmennuksiimme.

Oletko kyllästynyt elämään päivästä toiseen haasteiden keskellä?

Jos haluat oppia kokemaan enemmän seesteisyyttä ja onnellisuutta olosuhteista riippumatta,

klikkaa  itsesi alta mukaan!

Kari Peni:

 

Olen koulutukseltani autonasentaja ja logistiikkainsinööri. Kokemusta on kertynyt asentajan, esimiehen ja myyjän työstä. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä. 

 

 

Jo seurusteluaikana Kaisan kanssa haaveilimme isosta perheestä. Haaveissani näin eteisessä kenkiä sikin sokin, kun palailen töistä kotiin. Haaveemme on toteutunut ja toisinaan joutuu jalkaa nostamaan vähän korkeammalle, että pääsee tupaan. 

 

 

Yhteisiin harrastuksiimme kuuluu perheen kanssa matkailu, veneily ja kalastaminen. Uistelureissuille saa aina lapsia kavereiksi mukaan. Pidän erittäin tärkeänä myös säännöllistä parisuhdeaikaa. Joskus lyhyelläkin ajalla on suuri merkitys parisuhteelle.

 

 

Tärkeänä pidän myös harrastuksia, joissa voin olla vain itseni kanssa. Kun laitan kypärän päähän ja lähden moottoripyörä- tai moottorikelkka-ajelulle, saan uutta voimaa arkeen. Nautin myös kotona sohvalla makoillen. Sohvalle saa aina juttukavereita seuraksi. 

 

 

Uusi vaihe elämässä on myös isovanhemmuus. Olen kahden lapsenlapsen onnellinen vaari. Tuntuu mukavalta, kun lapsenlapsilla on paljon vaarille näytettävää. 

 

 

Kun kotona on hyvä olla, on mahdollista toteuttaa hyvillä mielin myös omia harrastuksia ja unelmia.

Kaisa Peni:

Olen yrittäjä, sijoittaja, musiikintuottaja ja laulaja. Olen koulutukseltani siivoaja/keittäjä. Työkokemusta on kertynyt kotiäitiyden lisäksi siivouksesta myynnin esimiestehtäviin. Päivisin  aikani kuluu hoito työssä ja valmennus toiminnan parissa. Ohella teen myös lyhyttä sijoittamista. Musiikki ja taide kuuluu vapaa-ajan harrastuksiini.

Olen aina haaveillut suurperheestä. Muistan kun seurusteluaikana mietimme yhdessä, josko meillä olisi tulevaisuudessa autossa muitakin matkustajia seurana. Silloinen automme oli kompakti kolmiovinen, joka on vaihtunut vuosien saatossa isompaan bussimalliin. 

Nautin perheen kanssa kiireettömästä touhuilusta ja matkustelusta. Nautin läheisyydestä ja lapsenlapsen innostuneesta huudahduksesta: Mummo! 

Olen kokenut erittäin tärkeäksi sen, että voin tehdä myös muita töitä äitiyden ohella. Sydäntä lähellä on erityisesti musiikki, jota olen sitkeästi harrastanut lapsiarjen ohella. Koen että kun perhe-elämä ja parisuhde ovat tasapainossa, se heijastelee positiivisesti joka elämän osa-alueelle. Silloin löytyy keinot myös toteuttaa itseään niin, että se ei ole pois perheen hyvinvoinnista!